Известно е, че месните ястия се преработват по-добре от тялото и по-лесно се смилат, ако се сервират с порция зеленчуци. И ако печете зеленчуците, ще получите не само отлична гарнитура , но и полезно основно ястие.
Основната тайна на печените зеленчуци, която днес ви предлагаме е лимонена марина. Тя отлично отразява вкуса на всяка съставка и също така помага да се запази оригиналния цвят на зеленчуците. Подгответе и няма да съжалявате!
Нужни съставки:
тиквички 2 бр.
патладжан 1 бр.
домат 2 бр.
Червен лук 1 бр.
чушка 1 бр.
чесън 4 скилидки
Лимонов сок 20 ml
магданоз 1 стрък
Зехтин на вкус
сол на вкус
Черен пипер на вкус
Приготвяне:
Нарежете зеленчуците на големи резени и ги сложете в купа. Посолете, поръсете с лимонов сок и оставете да се мариноват.
Сервирайте тази гарнитура топла с малко черен пипер и поръсете с магданоз. Бон апетит!