Време е за промяна, нещо вкусно и различно. Всички обичат баница, но вече малко или много сме се насити на традиционния й вкус и вид и затова решихме да ви предложим един нов вариант, с който да разнообразите малко.
Необходими Съставки
ЗА ТЕСТОТО
прясно мляко - 150 мл
брашно - 2 ч.ч.
оцет - 1 ч.л.
сол - 2 щ.
белтъци - 1 бр.
ЗА ПЛЪНКАТА
гъби - 200 г
пресен лук - 5 стръка
пилешки бутчета - 200 г пушено
шунка - 100 г
ементал - 50 г /или кашкавал/
домати - 1 бр
олио - 3 - 4 с.л.
вегета - 1 - 2 щ.
черен пипер - 1 - 2 щ.
чубрица - 1 - 2 щ.
магданоз - 2 - 3 стръка
ОЩЕ
жълтъци - 1 бр /за намазване/
прясно мляко - 1 с.л.
Начин на приготвяне
Пресейте брашното и към него прибавете прясното мляко, леко затоплено, и останалите продукти.
Пилешкото бутче го обезкостете и нарежете на кубчета, също и шунката. Прибавете ги към гъбите и запържете 3-4 минути. Овкусете с подправките, разбъркайте и отдръпнете от огъня. Обелете домата, нарежете на кубчета и го добавете. Разбъркайте и оставете да поизстине. Тогава рендосайте към сместа сиренето Ементал.
Разточете всяко топче тесто върху брашно, самото то също поръсено с брашно, за да не лепне по точилката, на тънка кора като за баница и широка около 30 см. Всяка разточена кора с помощта на точилката я завийте и я разстелете върху лист хартия или плат. Така ги пригответе четирите, споделиха колегите от готчач.бг
В тава застелете хартия за печене. Вземете една разточена кора и я поставете върху хартията в единия ъгъл на тавата. Сложете по средата от плънката толкова, че да има за 4-те бохчички по равно. Съберете в ръка внимателно страничното тесто, свийте като набор, както чувалче, а след това пресучете веднъж и тогава отпуснете тестото да падне отгоре.
Работи се бързо, за да не залепва и да не се скъса. Разтеглете леко краищата към основата и после подпъхнете отдолу, така че да се получи бохча. Същото се повтаря, като всяка следваща кора се поставя в другия ъгъл и се оформя другата бохча.
Намажете ги с четка с разбит жълтък, смесен с лъжица прясно мляко.Изпечете ги в предварително загрята фурна на 230 градуса за 15 минути.
Пекох на средно ниво във фурната с вентилация. Оставете ги в изключена фурна за 5 минути.