Как да си направим бързи и вкусни пилешки хапки

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим бързи и вкусни пилешки хапки
Как да си направим бързи и вкусни пилешки хапки
73626
Как да си направим бързи и вкусни пилешки хапки
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Хапките са филийки сочно панирано пилешко филе, което се запържва в тиган или фритьорник до хрупкаво- златисто кафяво. Това предястие принадлежи към бързото хранене, което означава, че не е много здравословно. Но как мога понякога да искам да се поглезя с висококалорична храна. За да сведем до минимум вредата, ще ви покажа как да правите хапки в домашни условия.

Изобщо не е трудно. Основното е да подготвите правилно пилешките гърди за пържене. Не забравяйте да обелите филето от кожата, след това да го нарежете на малки продълговати или овални парчета с дебелина около 1 см. И тогава всичко зависи от рецептата. Различните панировки и пълнежи ще превърнат пилешкото месо в апетитна закуска. Ето най-добрите три фаворит рецепти

Хапки като Макдоналдс

Ако сте редовен посетител на Макдоналдс, тогава определено ще ви харесат тези пилешки хапки . Те са по-вкусни и по-здравословни от оригиналните пилешки хапки.

 

Съставки

400 г пилешко филе
1 яйце
4 с.л.галета
1 супена лъжица соев сос
4 с.л. брашно
1 скилидка чесън
0,3 ч.л. куркума
1 ч.л. червен пипер
200 мл растително масло
сол на вкус

 

Подготовка

Изсипете соевият сос върху филетата. Изцедете чесъна, разбъркайте и оставете да престои 30 минути.

За паниране комбинирайте галета, сол, куркума и червен пипер. Разбийте яйцето в отделна купа. Потопете пилето в брашно, потопете в яйцето и покрийте напълно със сместа за паниране. Поставете заготовките в чиния.

Загрейте олио в тиган. Потопете клечка за зъби, за да проверите температурата. Маслото трябва да кипи. Потопете заготовките на един слой и пържете 5-6 минути. След това използвайте решетъчна лъжица, за да извадите късчетата и да ги прехвърлите върху хартиени кърпи.

Пилешки хапки с мед, чедър и пармезан

Мисля, че след като опитате тези домашни хапки , ще забравите завинаги за местата за бързо хранене. Тайната е в многото сирене и лека сладост на мед.

 

Съставки

2 пилешки гърди
1 супена лъжица пчелен мед
0,5 ч.л. черен пипер
1 супена лъжица сок от лайм
0,5 ч.л. червен пипер
1 ч.л. сушена мащерка
60 г пармезан
1 яйце
60 g чедър
5 супени лъжици галета
130 г брашно
5 супени лъжици зехтин
сол на вкус

 

Подготовка

Пригответе пилешко филе, настържете двете сирена на ситно ренде. Комбинирайте мед, сок от лайм, пармезан, мащерка и червен пипер. Покрийте месото със сместа. Комбинирайте брашното със сол и черен пипер. Разбийте яйцето. Смесете чедър с галета.

Потопете филетата в панировка в брашно, яйце и сирене. Приберете в хладилника за 30 минути.Запържете хапките в сгорещено олио на умерен огън до златисто кафяво.

Пилешки хапки с бадеми

Искате да направите вашето пилешко мезе по-оригинално? Само добавете малко бадеми. Това ще придаде на месото приятен ядков вкус. Освен това тези хапки практически не съдържат масло, защото се пекат във фурната.

 

Съставки

1 яйце
150 г бадеми
1 ч.л. червен пипер
100 г галета
Шипка сол
1 ч.л. чесън на прах
120 г брашно
1 ч.л. черен пипер
2 пилешки гърди
1 супена лъжица мляко

 

Подготовка

Смелете бадемите и смесете с галета, сол и подправки. Разбийте отделно яйцето и млякото и изсипете брашното в купа. Потопете готовите пилешки парченца в брашно, след което ги потопете последователно в сместа от яйца и бадеми.

Намажете лист за печене с растително масло и наредете пилето. Печете късчетата на 200 градуса за 10-15 минути.

Сос за късчета

Е, как може даминем без сос ? Ето една бърза и лесна рецепта. С това допълнение пилето ще стане още по-вкусно.

Съставки

2 с.л. майонеза
3 с.л. кетчуп
2 с.л. сметана
1 ч.л. горчица
2 стръка копър
1 скилидка чесън

Подготовка

Накълцайте копъра, прекарайте чесъна през преса и смесете с останалите съставки. Сосът е готов!

Между другото, пилешки хапки могат да бъдат замразени . Слагам парчетата в един слой на дъската и ги изпращам във фризера за 2 часа. След това просто ги прибирам в пликче  във фризера. По този начин винаги мога бързо да приготвя любимите си хапки. И ви съветвам да опитате!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft