Уникално лесна рецепта за консервиране на чушки.
ПРОДУКТИ
10 кг средни сурови червени чушки/пиперки (около 100 броя), 10 средно големи моркова, 4-5 глави чесън (обелени скилидки), 100 г сол, 150 г захар, 350 мл олио, 200 мл оцет, голяма връзка магданоз
НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ
Почистваме чушките от семената и ги изпичаме. Прибираме ги в голям съд с похлупак или в найлон, за да се задушат, а след това ги обелваме.
Слагаме обелените чушки в дълбок съд (тава или тенджера).
Разбъркваме внимателно, за да не се разкъсват чушките, и покриваме съда с капак (или свежо фолио). Прибираме го в хладилника за 3 ч. През това време разбъркваме 2-3 пъти внимателно.
Редим чушките в буркани, като между тях слагаме и моркови, и чесън. Пълним бурканите до ръба с чушки и доливаме с останалата марината. Затваряме с капачки и стерилизираме за 10 мин след завирането на водата.