Как да си направим вкусен бобец в гърне за Бъдни вечер?

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим вкусен бобец в гърне за Бъдни вечер?
Как да си направим вкусен бобец в гърне за Бъдни вечер?
14934
Как да си направим вкусен бобец в гърне за Бъдни вечер?
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Традиционното българско ястие боб в глинено гърне е доста атрактивно при поднасяне. За приготвянето му са нужни следните продукти:

2 ч.ч.

зрял фасул

1 глава кромид лук

½ стрък праз

1 морков

1 ч. л. сух джоджен

1. ч.л. чубрица

4-5 с.л. олио

1 с.л. червен пипер

Бобът се накисва във вода за една нощ. На сутринта се измива под течаща вода и се изсипва в дълбоко глинено гърне с капак. Нарязват се на дребно лукът и морковът и се добавят към боба. Подправките и половината олио също се слагат и се разбъркват. Гърнето се слага във фурна или на котлон да ври, докато фасулът омекне. Останалото олио се сгорещява в дълбок тиган и в него се запържва ситно нарязаният праз. Прибавя се червеният пипер при непрекъснато бъркане. Сипват се и 2 черпака от сварения фасул. Съдържанието на тигана се връща в гърнето. Разбърква се и се осолява на вкус. Оставя се да ври още 10-ина минути.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft