Пастата от джинджифил и чесън е популярен имуностимулант от Индия, Китай и Тайланд. Именно тя придава на ориенталските ястия остър вкус и уникален аромат. Индийците с удоволствие го добавят към почти всички месни и зеленчукови ястия с лъжици, което може да изглежда странно за европейците.
Но тази паста е придобила популярност не само поради пикантния си вкус. Веществата, съдържащи се в този задграничен сос, са в състояние да повишат имунитета , предпазвайки организма от различни вирусни заболявания и паразити. Добавяйки чаена лъжичка към всяко хранене през зимата, значително ще намалите риска от заболяване!
Как да си я приготвите
Ще ви трябват половин чаша обелен и смлян джинджифил и чесън . Към тях добавете 1-2 с.л. зехтин и половин чаена лъжичка сол. Разбъркайте добре.
Как да използвам
Съхранявайте пастата в стъклен буркан. Преди готвене, първо трябва да изпържите сместа на слаб огън за 20 секунди, така че миризмата на суров чесън да изчезне. След това добавете зеленчуци или месо в тигана и продължете да готвите. Можете също да го добавите към маринатата.
Сега не е нужно да се притеснявате за здравето си! Не забравяйте да се запасите с този инструмент и да кажете на приятелите си за него.