Как да си направим домашен мед от тиква?

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да си направим домашен мед от тиква?
18144
Снимков материал: pixabay.com
Как да си направим домашен мед от тиква?

Медът от тиква е ефективен при лечението на заболявания на черния дроб и бъбреците.

Благодарение на своето слабително и диуретично действие, медът от тиква страхотно помага при запек и различни заболявания на дебелото черво. Поради високото ниво на витамини и каротин, той укрепва имунитета.

Помага в борбата с повишеният холестерол, атеросклероза, намалява сърдечната недостатъчност.


Как да си го подготвите?

Нуждаете се от една зряла жълта тиква. Отрежете върха и извадете вътрешността. В полученият голям отвор поставете захар, според вашето желание.

Покривате тиквата с изрязания връх и оставяме десетина дни на хладно място. Най-добре е цялата тиква да я поставите в една голяма чиния, тъй като с течение на времето тя ще се омекоти и намесата ще представлява трудност.

За това време захарта ще се стопи в сока, който пуска самата тиква. Щом цялото количество захар се разтопи вдигнете капака и прехвърлете получената течност в стъклен съд.

Ако случайно капака е хванал мухъл, няма нищо страшно, в този случай направете дупка в долната част на тиквата, така че през нея да изтече медът в стъклен съд.


Съхранение на меда от тиква:

Най-добре е да се съхранява в хладилник в чист стъклен буркан с капак. Срокът на годност e около един месец. 

Как да използвате този мед - това е ваш избор. Можете с него: да подсладите чая, може да консумирате самостоятелно 2 - 3 пъти на ден по 2 - 3 супени лъжици, като дресинг за палачинки, или пък измислете друг вариант!

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft