Как да си направим домашна лютеница
28 Октомври 2014
3100
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
6 кг. месести червени пиперки
3 кг. домати
0,750л. олио
1 изравнена ч.ч.сол
по желание няколко лютиви пиперчици
Пиперките се почистват и семената се сваряват с малко вода,след което се претриват чрез сито. Отделно се сваряват доматите(без добавка на вода) и също се претриват.
Доматеното пюре се вари в широк емайлиран съд, докато се изпари водата и пюрето се сгъсти.Прибавя се пюрето от пиперките и сместа се вари, като се разбърква с дървена лопатка(или лъжица) до сгъстяване.Към края на варенето се прибавя олиото и солта. Лютеницата се изсипва гореща в добре измити и сухи буркани.Те се затварят добре и се обръщат
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари