Как да си направим домашна майонеза без яйца само за 30 секунди?

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим домашна майонеза без яйца само за 30 секунди?
Как да си направим домашна майонеза без яйца само за 30 секунди?
494356
Как да си направим домашна майонеза без яйца само за 30 секунди?
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пригответе тази лесна, евтина и изпробвана рецепта и зарадвайте семейството и близките си с нещо леко и вкусно за хапване


Вкусна домашна майонеза

За 500 мл майонеза са ви необходими:

150 мл прясно мляко
300 мл растително масло
1 супена лъжица горчица
2-3 супени лъжици лимонов сок
1 равна ч. л.

сол (или на вкус)

 

Начин на приготвяне:

Млякото и растителното масло трябва да бъдат със стайна температура! Изсипете млякото и маслото в чаша за разбиване. Разбивайте сместа за около 2-3 минути при много висока скорост.

Добавете солта, лимоновия сок (можете и оцет вместо лимон, но лимонът е за предпочитане), горчица и т.н., опитайте на вкус и отново започнете да разбивате. Не след дълго ще получите 0.5 литра вкусна, здравословна, домашно приготвена, безвредна, лека и питателна майонеза!

 

Тя може да се съхранява в хладилник до 10 дни.

Няколко важни съвета:

– Растителното масло е необходимо да бъде неутрално на вкус, но бихте могли да използвате и зехтин, ако искате.

– Горчицата е необходимо да е лека и без горчивина, да не е много тръпчива.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft