Калциевите резерви в организма трябва да се попълват постоянно, защото здравето ни зависи от това. Те се намира в много продукти, но повечето хора свързват млечните продукти с този микроелемент . Разбира се, в изварата, млякото има много калций
Но често сирената са скъпи в супермаркетите и реално не знаем какво съдържат, да не говорим за чуждестранните деликатеси. Затова днес сме ви подготвили една много проста рецепта за домашно приготвено френско сирене, която е толкова добра, колкото и магазина. Само няколко съставки, малко време - и здравословното ястие е готово.
Съставките
Извара 500 g
прясно мляко 500 g
Яйце 1 бр
сода 0,5 ч.л.
масло 50 g
сол на вкус
подготовка
Смесете извара (9% мазнина) и мляко (3,5% мазнини) . Поставете на огън, доведете до кипене, като бъркате непрекъснато. След това оставете да къкри и разбъркайте на слаб огън. Когато млякото се сгъсти, долейте изварата в сито с марля..
Гответе 5 минути, като бъркате постоянно. Извадете от котлона и прехвърлете в специално приготвена форма. Формата може да бъде покрита с марля, така че по-късно да се отстрани лесно сиренето.
Поставете сиренето за една нощ в хладилника. Сутринта е готово за употреба.
Можете да го добавите към салати, да правите сандвичи с него или просто да пиете чай и мед. Нежният вкус и ненатрапчивият аромат на сиренето ще завладеят всеки гурме ценител. Когато изварата е в хладилника, не го изхвърляйте, а пригответе ястие, което вашето семейство с удоволствие ще яде. Децата обичат да ядат такова сирене със сладко. Не забравяйте да си запазите рецептата в отметките!