Децата чак спряха желираните бонбони след като им направих. Няма такава вкусотия

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Децата чак спряха желираните бонбони след като им направих. Няма такава вкусотия
Децата чак спряха желираните бонбони след като им направих. Няма такава вкусотия
18456
Децата чак спряха желираните бонбони след като им направих. Няма такава вкусотия
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Случва се да искате да дъвчете нещо сладко, но без да навреди на фигурата ви . И с настъпването на студеното време това желание идва все по-често. Затова днес ще споделим една кулинарна тайна и ще ви кажем как да си направите захаросана тиква у дома. В крайна сметка магазинните сладкиши не са приятни нито по състав, нито по брой калории. Така че ви желаем малко вдъхновение за такъв прост, но здравословен сладкиш !

Как да си направим захаросана тиква

Съставки

1,3 кг тиква
130 г пудра захар
9 г лимонена киселина
700 г захар

Подготовка

Първо трябва да нарежете тиквата на няколко части и да я обелете от семките и корите. Нарежете пулпата на тънки кубчета или ивици .

Вземете голям котел или тенджера и поставете там нарязаната тиквена каша. Добавете захарта и разбъркайте. След това трябва да оставите тиквата да се запари за 5-7 часа .

След 5-7 часа ще се отдели много тиквен сок и захарта ще се разтвори в него. Поставяме нашия контейнер на печката. Сварете тиквата на слаб огън за няколко минути. След това го оставяме да се охлади за 5-6 часа.

След това трябва да сварите тиквата отново. Само че този път към него добавяме и лимонена киселина и разбъркваме.

След това сложете тиквените резени в гевгир и отцедете сиропа. Поставете тиквата във фурната или електрическата сушилня. При минимална температура трябва да изсушите захаросаните плодове за 5 часа . И също така не забравяйте да разбърквате парчетата от време на време или да сменяте решетките на места, ако сушим в електрическа сушилня. Можете да го извадите, когато парчетата няма да залепнат за ръцете ви. Потопете ги в пудра захар и сервирайте.

 

Всички са възхитени от тази сладост : и възрастни, и деца. С удоволствие ядат дори и тези, които не обичат тиква. Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft