Как да си направим зелева туршия за зимата
4 Юли 2018
4262
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Съставки:
2 кг зеле
500 г лук
500 грама краставици
500 г камби
10 скилидки чесън
1 връзка магданоз
Състав за марината:
1 шише литър слънчогледово масло
150 мл оцет 9%
2 супени лъжици сол
500гр. захар
Приготвяне:
Зелето нарежете на много ситно, лукът на полукръгчета, чушките - на тънки ивички и краставиците -на кръгове. Измийте магданоза и обелете чесъна. Сложете всички зеленчуци в дълбок съд.
В отделна купа комбинирайте съставките за марината. Сложете зеленчуци и оставете за 2 часа.
Поставете зеленчуците в сухи стерилизирани буркани. Варете пълните буркани в продължение на 20 минути, след това завийте капачките, обърнете, докато се охладят.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари