Как да си изсушим чушки, за да си направим домашен червен пипер

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си изсушим чушки, за да си направим домашен червен пипер
Как да си изсушим чушки, за да си направим домашен червен пипер
33779
Как да си изсушим чушки, за да си направим домашен червен пипер
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Колко пъти сте си купували червен пипер и постоянно се разочаровате, защото не знаете какво има в него. В повечето случаи е безвкусен червено-кафяв прах.  От пътуването си до Грузия донесох истинска ароматна подправка и разбрах какъв трябва да в вкуса му за първи път . И с нея рецептата. Сега домашният червен пипер си правя сама и вкусът е ненадминат.

Приготвянето на подправката се оказа лесно. Имах нужда само от една съставка - чушки . Те бързо се нарязват, изсушават и правят на прах. Това е цялата тайна. Домашният червен пипер се съхранява много дълго време. Основното е, че влагата и вредителите не попадат в него. В плътно затворен буркан подправката ще остане същата- ароматна и вкусна.

 

Съставки

чушка 2 кг

 

Подготовка

Измийте чушката, разрежете я наполовина и отстранете семената и дръжките. Нарежете на тънки дълги парчета или настържете с шредер.


Застелете лист  хартия за печене и разстелете чушките на тънък слой. За това количество ще ви трябват около 3 тави. 


Загрейте фурната до 80 градуса. Поставете листа за печене в него за 4 часа, оставяйки вратата открехната.


Прехвърлете сухите чушки в купата на блендера и смелете на прах. Изсипете готовия червен пипер в контейнер и затворете капака.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft