Как да си направим кисело зеле по сръбски с минимум съставки и за нула време

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим кисело зеле по сръбски с минимум съставки и за нула време
Как да си направим кисело зеле по сръбски с минимум съставки и за нула време
12940
Как да си направим кисело зеле по сръбски с минимум съставки и за нула време
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Киселото зеле е нещо, което почти няма човек в нашата страна, който да не си прави за зимата. Освен, че супер лесно се приготвя, то е изключително полезно за здравето ни и много вкусно

Процесът на ферментация на зеле отнема много време и е дълъг. Но има рецепти, които правят възможно да се насладите на любимото си ястие с минимални усилия. Например,  кисело зеле - бърза версия с минимум съставки.

 

съставки

Бяло зеле 5 броя

вода 4 л

сол 200 g

 

подготовка

Най-добре е да подготвите подходящо бяло зеле от късни сортове. Премахнете горните зелени листа от главите и поставете в бидонче като направите кръстосани разфасовки отгоре.

Пригответе 4% солев разтвор. Ако възнамерявате да вземете повече зеле, съотношение трябва да бъде 40 грама сол за всеки добавен литър вода.

Изсипете завършената саламура в бидончето, поставете капак и товар върху него. Вътрешната течност трябва напълно да покрие зелето и леко да изпъкне извън ръбовете на капака.

Не забравяйте периодично да го преточвате, така че ферментацията да върви по-бързо. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft