Как да си направим локум
28 Януари 2014
57844
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 чаши кристална захар + половин чаша пудра захар
2 с.л. царевично нишесте
1 чаша вода
1 ч.л. портокалов сок
половин ч.л. настъргана портокалова кора
половин ч.л. ванилов екстракт
1 ч.л. бакпулвер
Кристалната захар се смесва с нишестето, бакпулвера и водата. Загряват се постепенно при непрекъснато бъркане, докато сместа кипне и се сгъсти. Дръпва се от огъня и сместа се овкусява с портокаловия сок, кората от портокал и ванилията. Прехвърля се в леко намазнена тавичка и се слага да изстине добре в хладилника (за поне 1 час). Вече стегналият локум се нарязва на хапки, които се овалват в пудрата захар (може вместо пудра захар да използвате кристална захар или кокос).
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари