Как да си направим най- бързо и лесно сармички

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим най- бързо и лесно сармички
Как да си направим най- бързо и лесно сармички
40550
Как да си направим най- бързо и лесно сармички
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Миналата година бяхме поканени на сватба в Армения. Невероятна природа, обширни планини, древна архитектура, гостоприемни и дружелюбни местни жители - това не е пълният списък с приятни спомени . 

Толкова ми хареса арменската кухня, че чак си донесох една рецепта вкъщи. Имах късмета да гледам как местната домакиня приготвя това ястие . Разбира се, сега мога да споделя всички тайни с вас! Докато в страната все още има лозови листа, не забравяйте да опитате.

 

 

Съставки

телешка кайма 500 гр

Свинска кайма 500 гр

Лук 1 бр

Масло 100 гр

Ориз 150 гр

Чесън 5 скилидки

Аджика 1 ч.ч

Сушен босилек 1 ч.ч

Естрагон 1 ч.ч

Чубрица 1 ч.ч

Черен пипер (смлян) на вкус

Копър на вкус

Магданоз на вкус

Сол на вкус

Кориандър на вкус

Лозови листа 92 бр

 

Подготовка

Нарежете голям лук наполовина. Нарежете едната половина на малки кубчета, а другата на случаен принцип. 


Загрейте 50 г масло в тиган и задушете ситно нарязания лук до златисто кафяво. 


Смешайте телешкото, свинското, произволно нарязания лук и обеления чесън 


Към каймата добавете измит ориз, подправки и задушен лук. Добавете нарязан копър, магданоз и кориандър, сол на вкус и разбъркайте добре


Поставете маринованите лозови листа на масата, с гладка страна надолу. Изсипете лъжица чаена лъжичка пълнеж и внимателно разточете листа, така че нищо да не стърчи. Повторете с други листове. 


Поставете чиния на дъното на тигана, наредете сармичките, отгоре сложете останалото масло и покрийте с друга чиния. 


Поставете тенджера на огън и я напълнете с вряла вода. Покрийте тенджерата с капак, оставете течността да заври и намалете котлона. Гответе за 40 минути

По желание можете да направите сос в арменски стил . За да направите това, смесете кисело мляко, чесън, прекаран през преса и малко подправки. Един прост, но вкусен сос допълва перфектно основното ястие. Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft