Как да си направим огретен от тиквички и домати

вход през zajenata.bg
За Жената
Как да си направим огретен от тиквички и домати
11855
Снимков материал: pixabay.com
Как да си направим огретен от тиквички и домати

Зеленчуковият огретен е отлична алтернатива на картофените гарнитури. Той може да бъде основно ястие и да служи като странично ястие - вкусно, задоволително и без излишни калории.

Днес ще ви споделим рецепта за това как да си изпечете вкусни домати с тиквички. Това е просто: първо изпратете зеленчуците във фурната отделно и след това ги комбинирайте, като добавите останалите съставки.

 

Съставките

домат 2-3 бр.

тиквички 3 бр.

ориз 70 грама

лук 1 бр.

чесън 2-3 скилидки

Зехтин 3 супени лъжици

яйце 1-2 бр.

пармезан 100 g

сол на вкус

черен пипер на вкус

 

Подготовка

Сварете ориза (за предпочитане дълги зърна), докато не се приготви наполовина.
Намажете две тавички за печене със зехтин. На едната от тях се редят доматите, нарязани на филийки, а на втората - тиквички. Поръсете зеленчуци със сол и черен пипер (или други подправки, ако желаете).

Печете зеленчуци във фурната, загрята предварително на 200 градуса: доматите - 10 минути и тиквичките - 20 минути (обърнете след 10 минути).
Загрейте 1-2 супени лъжици зехтин и запържете на слаб огън нарязания лук и ситно нарязания чесън.

Смесете ориза с лука и чесъна, леко разбийти яйцата, 50 грама настърган пармезан и 1 ч.л. от зехтин. Подправете с черен пипер.

На омазнена тавичка подредете на слоеве: половината ориз, половината тиквички, а след това - останалия ориз, отново тиквички и домати.
Най-отгоре поръсете с останалия настърган пармезан и печете до златисто- кафяв загар за около 20 минути.

Сервирайте тиквички и доматите топли. Запишете си рецепта и кажете на приятелите си!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft