Как да си направим перфектните яйца, всеки трябва да знае този трик

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим перфектните яйца, всеки трябва да знае този трик
Как да си направим перфектните яйца, всеки трябва да знае този трик
70165
Как да си направим перфектните яйца, всеки трябва да знае този трик
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Бърканите яйца са може би най-популярното ястие в света за закуска. Има много опции за него: омлет, бъркани яйца, пържени яйца, шакшука и много, много други. Известният художник Клод Моне предпочиташе например яйцата Орсини, изпечени във фурната . Е, ще ви кажем как да направите бъркани яйца, така че да се окажат безупречни на външен вид и вкус.

Как да си направим бъркани яйца: тайни за готвене

Дори тиганът е от съществено значение за приготвянето на перфектните бъркани яйца. Всъщност пържените яйца се приготвят най-добре в чугунен тиган с дебели стени и високи страни. Такъв контейнер дава правилна конвекция на температурите, поради което яйцата се пържат доста бързо и стават много вкусни

В какво масло да пържим яйцата? Можете да използвате слънчогледово, можете да използвате масло или смес от двете. А американо-италианският готвач Джада Де Лаурентис съветва да се използва зехтин за бъркани яйца . Загрейте две чаени лъжички олио в тиган, след това изсипете яйцата и покрийте.

Как да направим бърканите яйца с перфектната консистенция? За да направите това, налейте малко вода в тигана . Това трябва да се направи в момента, когато протеинът вече е престанал да бъде прозрачен и е започнал да побелява. Благодарение на водата яйцата ще се запарят добре и няма да изгорят. Едва след като налеете вода, не забравяйте да затворите тигана с капак.

Британският готвач Джейми Оливър препоръчва да не чакате тигана да загрее, а да разбиете яйцата директно в студения тиган заедно с маслото. Трябва да запържите такова ястие на слаб огън. Тогава бърканите яйца ще се окажат ефирни и нежни. Но за приготвянето на такова ястие ще отнеме повече време.

Друг готвач и телевизионен водещ Елтън Брауни обезкуражава идеята за разбиване на яйца направо върху тиган. Той съветва първо да ги разбиете в купа и след това да ги изсипете в тиган. Първо, по този начин е по-вероятно да разберете дали продуктът не е развален. Второ, по този начин няма да повредите жълтъка.

Перфектната рецепта за пържени яйца

Съставки

5 г масло
2 яйца
сол

Подготовка

В леко загрят тиган сложете парче масло да се разтопи. След това го разпределете равномерно по повърхността на тавата. Между другото, за бъркани яйца е по-добре да вземете тиган с незалепващо покритие, така че пържените яйца да не залепват, а да се плъзгат лесно.

Разбийте яйцата внимателно, за да не повредите жълтъка. Силата на котлона трябва да е минимална. Трябва само да посолите белтъците.

Яйцата трябва да се пържат за 4-5 минути. Отначало бърканите яйца ще бъдат прозрачни, след това мъгливи и накрая бели. В същото време можете да добавите вода към яйцата и да затворите капака. Ако пържите на висока температура, пържените яйца ще бълбукат и загорят. При ниски температури краищата ще останат чисти, а дъното ще остане бяло.

 

Вижте рецептата за перфектните пържени яйца в това видео.

Не забравяйте, че за вкусна закуска можете да добавите пържен бекон, домати, сирене, гъби и всякакви други съставки към вашите пържени яйца. Обилна закуска, която ще зареди деня с енергия, е гарантирана. Добър апетит!

 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft