Конфитюрът от ябълки , за разлика от сладкото, трябва да е наистина плътен и гъст. Но за съжаление не всички успяват да постигнат необходимата плътност. "Трябва да знаете тайната на готвенето", която ни разкриха доста опитни домакини. Днес ще ви разкажем за един малък трик, който ще превърне обичайното сладко от ябълки във вкусен мармалад
Тайната съставка е пектин , който може да се купи във всеки магазина. При ябълките това вещество също присъства, но поради своята плътна консистенция понякога липсва. Зелените ябълки са отлични за готвене (десертът се получава с приятен сладко-кисел вкус). Въпреки това, можете да вземете ябълки от всякакъв вид, важно е само да се коригира количеството захар: за по-сладки се нуждае от по-малко.
съставки
ябълка 1 кг
пектин 11 g
захар 700 g
вода 0.5 л
подготовка
Измийте ябълките, обелете ги и премахнете ядрото. Нарежете ги на малки парченца.
Поставете ябълките в тенджера и излейте вода в тях. Поставете на котлона и сварете
Извадете ги като са готови, добавете захарта и пектина, след което ги разбъркайте с миксер или пасатор
Поставете ги обратно на котлона на слаб огън, докато масата се сгъсти.
Готовият конфитюр може да се консумира незабавно или да се прибере в бурканчета за зимата. .Споделете рецептата с тайната съставка на най- близките си хора!