Този невероятен десерт трябва да се сервира студен! . Благодарение на “снежните топки” и разбити белтъци ще задоволи и най-изискания вкус…
Можете да използвате един малък трик: да замразите яйчените жълтъци преди готвене.
Нужни продукти:
3 яйца
щипка сол
20 грама пудра захар
150 милилитра мляко
150 милилитра сметана
40 грама захар
щипка ванилия
Приготвяне:
1.
Разбийте белтъка с щипка сол и постепенно добавете пудра захар. Бъркайте до сгъстяване. Млякото се смесва със сметана, захар и ванилия и се вари.
2. Внимателно вземете супена лъжица разбит на пяна белтък и го прибавете в кипящата смес с млякото. Оставете в сместа в продължение на 2 минути от всяка страна.
3. Извадете сварените в млечната смес белтъци и оставете да се охладят до 60 градуса.
4. Излейте жълтъците на тънка струя в сместа с млякото, като се разбърква постоянно. Сместа се загрява на много слаб огън, така че да се сгъсти.
5. Разлейте крема в купички или ниски чаши и оставете да се охлади. Отгоре поставете “снежна топка”. Десертът може да се поръси с какао, канела, може да се сервира с кондензирано мляко, конфитюр или любим сироп!
Може да се поръси с натрошени орехи: вкусът не може да се опише с думи…