Защо да ядем купешките боклуци пълни с какво ли не при положение, че може да си направим за 5 дни сами

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Защо да ядем купешките боклуци пълни с какво ли не при положение, че може да си направим за 5 дни сами
Защо да ядем купешките боклуци пълни с какво ли не при положение, че може да си направим за 5 дни...
57923
Защо да ядем купешките боклуци пълни с какво ли не при положение, че може да си направим за 5 дни сами
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Без съмнение смятам, че това месо е достоен отговор на испанския хамон! След като го приготвям, всеки път се изумявам от идеалния баланс между аромат , вкус и консистенция. Плътната, но мека структура на месните хапки е идеална за празнично нарязване. Е, правилният баланс между подправки, чесън и сол ще направи ястието най-вкусното на масата.

Много се радвам да го приготвям за новогодишните и великденските уикенди. И от година на година моята пъстърма прави истински фурор сред гостите. Роднините отказват да повярват, че такова вкусно нещо е възможно у дома. Изобщо, запишете си рецептата за идеалното предястие с месо, определено ще ви е от полза!

 

Как да сушим месо: доказан метод у дома

Обикновеното суша месото в кухнята над хладилника или на балкона. Основното нещо е да не се намесвате. 5 дни и сте готови. Готовото джърки може да се съхранява до 4 месеца . Много удобно.

 

Съставки

1,5 кг свинско месо (бедро)

1,6 кг телешко (бедро)

1 кг сол

200 г или 40 скилидки чесън

вода

1 чаша оцет

подправки на вкус

семена от копър на вкус

розмарин на вкус

 

Подготовка

Нарежете месото на парчета. Свинско за 4, телешко за 3 бр.


Вземете голяма тава и покрийте дъното със сол.


Поставете говеждото месо там, като поръсите обилно със сол отгоре.След това разпределете свинското месо и също така разпределете солта по цялата повърхност, така че да покрие напълно месото.


Оставете тавата на стайна температура за 8 часа или за една нощ.


Пригответе 2 литра вода и към нея добавете 30 скилидки настърган чесън. Смесете съставките и оставете за 10-15 минути. Залейте месото с чеснова марината, добавете няколко супени лъжици сол и разтрийте добре парчетата. Затворете съда с капак и поставете в хладилник за 8 часа.


След осоляване поставете месото в гевгир, като го изплакнете под течаща вода.


След това накиснете месото в обикновена вода за 2-3 часа. През това време е препоръчително да смените водата два пъти.Накрая добавете оцет към водата и задръжте месото за още 2 минути. Извадете го от водата и го подсушете добре с хартиени кърпи.

Настържете 10 скилидки чесън на ситно ренде и натрийте с тях свинското и телешкото месо.


Разстелете месото върху пергамент и оваляйте в любимите си подправки, кимион и копър.Поставете подправените парчета месо на шиш от по-дебелия ръб. Покрийте ги с марля и оставете да изсъхнат на стайна температура за 5 дни.Обелете парчетата копър и кимион, нарежете на ситно и сервирайте!

 

Моля, имайте предвид, че при този метод на готвене телешкото месо обикновено губи около 700 грама тегло, свинското 500-600 g . И такова месо се комбинира с всичко. Можете просто да го комбинирате с вино или бира, можете да направите сандвичи или да отидете в хубава чиния на празничната трапеза. Във всеки случай, джъркито по тази рецепта изчезва с гръм и трясък.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft