Как да си направим сами извара

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да си направим сами извара
44622
Снимков материал: pixabay.com

1. Около 2 литра пълномаслено прясно мляко(Може да се направи и с полуобезмаслено мляко.)
2/3 ч.ч (160 мл) пълномаслено кисело мляко

2.

Млякото налейте в тенджера и прибавете към него киселото мляко

3. Поставете на средно силен котлон, докато температурата на млякото достигне около 90°C
Най-добре е да ползвате термометър за да проверите температурата. Тя може да бъде и по-висока, но не трябва млякото да заври.

4. Над дълбока купа, сложете цедник и го покрийте с тензух или гъста марля

5. Когато видите, че започва да се оформя изварата, бъркайте непрекъснато над огъня още 4-5 минути, до пълното отделяне на изварата от течността.

6. Изключете котлона и използвайте решетъчна лъжица, за да прехвърлите изварата в купата с тензуха. Леко притиснете изварата отгоре, за да изтече останалата вода.

7. Оставете изварата да се оцеди, докато не капе много, но не я оставяйте съвсен да изсъхне, за да не стане суха и твърда. Ако искате да е гладка, я разбийте с пасатор.

8. Така приготвената извара е готова, както за направата на десерти и кремове, така и за чудесна диетична закуска - смесена с различни подправки и намазана на филийка пълнозърнест хляб . Добър апетит!
 

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft