Как да си направим сладко от сини сливи за зимата
6 Октомври 2017
6977
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Необходими продукти
сини сливи - 3 кг
захар - 1 кг
орехи - 20-25
лимонена киселина - 1 ч.л.
ванилия - 1-2 б
Измийте сливите, попарете ги с вряла вода и ги обелете. Разрежете леко и извадете костилките. На тяхно място поставете по 1 орехова ядка. Наръсете ги със захарта и ги оставете да престоят така за 24 часа. Сложете съда със сливите да се вари на умерен огън, като отпенвате редовно.
Вари се, докато капка, капната върху чиния, не се разтича. Към готовото сладко добавете лимонената киселина, разбъркайте и снемете от котлона. Ароматизирайте с ванилията и разсипете в бурканчета.
Затворете ги веднага и ги обърнете с капачките надолу. Щом изстинат напълно, приберете на сухо и прохладно място.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари