Как да си направим теглена баница като майсторите пекари

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Тестени изделия
Как да си направим теглена баница като майсторите пекари
Как да си направим теглена баница като майсторите пекари
admin
Добавена от: admin
22507
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг брашно
2-3 супени лъжици олио
1 супена лъжица сол
1/4 пакетче суха мая
300 гр. сирене
2 яйца

Има много рецепти за баници, но с тази ще надминете себе си и ще заприличате на истински майстор-пекар. 
От всички съставки се замесва тесто, но трябва да бъде по-меко. 
Правят се 5-6 топки и от всяка топка се разточва кора с дебелина 1 см. 

теглена баница

теглена баница 1
Всяка кора се маже с олио и се оставя за няколко минути да почине тестото. 
След това се разтягат внимателно върху чаршаф с намазнени ръце, така че корите по възможност да не се разкъсват. Поръсват се с мазнина и плънка по желание - пържен лук, сирене и яйца, запържена и овкусена кайма...

теглена баница 2
С помощта на покривката/чаршафа корите се навиват и се нареждат в намазана с олио тава като охлюв. 

теглена баница 3
Пръскат се с олио и се пекат веднага на 220 градуса, докато баницата се зачерви отгоре. 

теглена баница 4
Ето и няколко съвета за успешна баница: 

Тестото винаги замесвайте на ръка, не с миксер или робот. 
Добре е брашното да е специално за баници (еластично). 
Внимавайте помещението да е достатъчно топло, за да не изстива тестото. Водата също трябва да е топличка - така че да може да търпите, като пъхнете ръката си вътре. 
Поставя се съвсем малко мая и избягвайте прясната мая, защото по-лесно втасва - а това не ви трябва в случая.
Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft