Как да си направим чорбаджийски чушки за зимата бързо и лесно

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим чорбаджийски чушки за зимата бързо и лесно
Как да си направим чорбаджийски чушки за зимата бързо и лесно
46313
Как да си направим чорбаджийски чушки за зимата бързо и лесно
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Определено може да кажем, че тази рецепта за чорбаджийски чушки за зимата е абсолютна класика В рецептата е много важно да се спази периодът на приготвяне, защото обикновено не се използва пресен пипер. Чушките се поставят на масата и се оставят да изсъхнат за 2 или дори 3 дни, така че леко да избледнеят.

 

Съставките

чорбаджийски чушки 4 кг

чесън 100 g

Черен пипер (грах) 17 бр.

Дафинов лист 10 бр

вода 5 л

сол 280 g

 

подготовка

Сушеният пипер за няколко дни, набодете с вилица или клечка за зъби на различни места. Изберете дълбок съд


Пригответе всичко за саламура: нарежете чесъна на тънки плочи и разтворете солта в посоченото количество вода


В голям съд, в който ще омесете чушките, сложете съставките на пластове: първо зеленчуци, след това малко чесън, няколко дафинови листа и няколко грахчета черен пипер. Редувайте се до върха на буркана


Залейте чушките със саламура и затворете бурканите. Дръжте в мазето на стайна температура, докато чушките пожълтяват. Процесът може да отнеме от два (в горещината) до пет дни (при нормална стайна температура). 

 Не е необходимо бурканът да е херметически затворен, важно е  да стои на хладно място (съхранява се в хладилник до една година). Ако искате да разнообразите рецептата за черен пипер , добавете и червени чушки, така че съотношението да е 2 към 1. 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft