25 Септември 2022
2527
Снимков материал: pixabay.com
Мнозина са ходили в Ikea и са опитвали техните фирмени кюфтета. Но малко хора знаят как да ги приготвят, защото рецептата отдавна е под строга тайна на компанията. Въпреки това, през 2020 г. те разбиха мистерията, така че всеки може да направи известните шведски кюфтета у дома . Тази рецепта не е много сложна, но изисква внимание и ясна последователност. Прочетете как да направите кюфтета от Ikea у дома.
Как да си направим шведски кюфтета от Ikea
Приготвянето на това ястие е доста просто, но се оказва много вкусно и дори суровата кайма мирише добре.
Необходими съставки, за да приготвите тази вкусотия:
- телешка кайма - 50 грама;
- мляно свинско месо - 250 грама;
- яйчен жълтък - 2 броя;
- чесън на прах - 1 супена лъжица;
- лук - 1 брой;
- нарязан магданоз - 1 супена лъжица;
- галета - 40 грама;
- индийско орехче - 1 щипка;
- черен пипер - 1 щипка;
- сол - 1 супена лъжица.
Какво ви трябва, за да направите соса:
- 150 милиграма зеленчуков бульон;
- 150 милиграма телешки бульон;
- 150 милиграма сметана;
- 40 грама пшенично брашно;
- 40 грама масло;
- 1 супена лъжица зехтин;
- 2 супени лъжици соев сос;
- 1 чаена лъжичка дижонска горчица.
За да направите шведски кюфтета е необходимо:
- Смесете всички съставки и използвайте месомелачка или блендер, за да смелите всичко добре.
- Изсипете подправки и сол в получената смес, разбъркайте всичко. Резултатът трябва да бъде вискозна, хомогенна смес.
- След това трябва да направите малки топки от нея - около 3 сантиметра в диаметър. След това ги сложете в купа, покрийте със стреч фолио и охладете за няколко часа. След това те няма да залепнат за тигана по време на пържене.
- След това те трябва да бъдат прехвърлени в тиган и да се запържат до лека коричка. След това те трябва да се изсипят върху тава за печене. Поставете в предварително загрята до 180 градуса фурна за половин час.
За да приготвите соса, трябва:
- Сложете тенджерата на огъня и я загрейте, след това добавете маслото и зехтина, на същото място изсипете брашното и запържете около 2 минути на умерен огън.
- След това в получената смес е необходимо да се излее телешки и зеленчуков бульон, да се вари около 7 минути.
- Налейте сметаната и разбъркайте добре, за да не се сгъстят. След това добавете горчица, соев сос, разбъркайте всичко и варете около 3 минути, за да получите гъста хомогенна маса.
- Сега можете да извадите кюфтетата от фурната, да ги сложите върху чиния, да ги залеете със соса и да сервирате на масата с картофено пюре.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари