Как да си направим шишчета на фурна? Вкусът е по- добър от тези на скара, трябва да опитате

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направим шишчета на фурна? Вкусът е по- добър от тези на скара, трябва да опитате
Как да си направим шишчета на фурна? Вкусът е по- добър от тези на скара, трябва да опитате
37735
Как да си направим шишчета на фурна? Вкусът е по- добър от тези на скара, трябва да опитате
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези, които си падат по- вкусните сочни шишчета със сигурност ще харесат нашата идея . Разбира се, никакви необикновени рецепти не могат да заменят атмосферния поход сред природата, където можете да приготвите истинско барбекю на въглища с дим. Не винаги обаче има такава възможност, а на вас ви се хапва нещо вкусно. И ние идваме на помощ в тоз момент.

Шишче в буркан

Ако е направено правилно, месото ще бъде сочно отвътре и ще има хрупкава коричка отвън . 

 

Съставки

500 г месо
2-3 лука
0,5 лимон
сол и подправки на вкус
дървени шишчета

Подготовка

Нарежете месото на филийки, а лукът на колелца. Поставете ги заедно в купа


Изцедете сокът на половин лимон. Смесете със сол, подправки и малко вода. Залейте месото и лука с тази течност и оставете да се маринова няколко часа . Това е доста минималистичен начин за мариноване на месо за такава рецепта. В края ще напишем още една много изящна марина - особено за гастрономи .

Когато изтече достатъчно време, вземете дървени шишчета и нанижете последователно върху тях месото и лука.

След това изсипете малко количество вода в дъното на чист 3-литров буркан. Това е задължителна стъпка, за да се гарантира, че месото няма да изсъхне във фурната . Поставете останалите пръстени лук на дъното.

Сега можете да поставите месните шишчета в буркана с лук и вода. Ще получите около 5-6 шишчета за всеки. Можете да поставите парчета бекон отгоре , това значително ще подобри вкуса на месото. И отгоре всичко трябва да се увие плътно с фолио.

Изпратете бурканите в студената фурна и включете температурата на 180 градуса. Около един час ще бъде достатъчен.

 

След 1 час трябва да извадите бурканите и да отцедите цялата течност от тях и след това да ги върнете във фурната за 20 минути. Това е, за да се създаде хрупкава кафява коричка върху парчетата месо.

Всичко можете да видите по-подробно в това видео.

 

Друг вариант за марината

Трябва да настържете корен от джинджифил, да изцедите сок от лимона, да добавите малко течен мед. Изсипете почти цяла бутилка соев сос в тази маса и добавете подправки. Всеки в кухнята има свои собствени фаворити, така че можете да експериментирате и да изберете комбинацията, която е най-вкусна.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft