Как да си направите вкуснички гнезда от кайма с яйца в доматен сос?
25 Април 2015
46200
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
За гнездата:
300 грама каймач
2 сварени яйца
50 грама хляб
1/4 чаена чаша прясно мляко
1 глава лук
черен пипер
сол
магданоз
За соса:
1 супена лъжица олио
1 супена лъжица брашно
1 чаена чаша доматен сос
10 грама магданоз
сол и черен пипер
Смесете каймата с нарязаните лук и магданоз, добавете накиснатия в млякото хляб, овкусете със сол и пипер. Оформете 4 топки от каймата, във всяка от тях направете дупка, в която да сложете по 1/2 яйце с разрязаната част надолу.
Подредете ги в тава.
Следва сосът. Запържете брашното в олиото, добавете доматения сос, магданоза, сол и пипер на вкус. С получената комбинация залейте "гнездата" и ги сложете да се пекат във фурната в продължение на 25 - 30 минути. Бихте могли да поръсите с нарязан магданоз.
Добър апетит!
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари