Как да си направите домашна майонеза без яйца- фасулска рецепта

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направите домашна майонеза без яйца- фасулска рецепта
Как да си направите домашна майонеза без яйца- фасулска рецепта
43090
Как да си направите домашна майонеза без яйца- фасулска рецепта
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е една лесна и достъпна рецепта за домашна майонеза, която няма как да ви се пресече или да не успеете да направите. Давам пропорциите за 1 доза, а вие бихте могли да си я увеличите според това какво количество ви е нужно.

За 1 доза домашна майонеза ще са ви необходими следните продукти: 100 мл.

прясно мляко (студено), 200 мл. олио, щипка лимонена киселина, 1/3 чаена лъжичка сол, пасатор и дълбок тесен съд, ако пасатора ви няма чаша (може да използвате буркан от компот).

 

Ето как да приготвите вашата домашна майонеза:

На дъното на съда, в който ще разбивате вашата домашна майонеза поставете щипката лимонена киселина и солта. Налейте олиото и след него студеното прясно мляко. Разбийте с пасатора до смесване на олиото с млякото (различните марки олио правят майонезата с различна плътност. В случай,че ви се стори не достатъчно гъста, добавете още 20 -30 мл. олио и разбийте отново).
С тази домашна майонеза бихте могли да приготвите различни видове салати и сосове. Ако към нея добавите 2-3 скилидки счукан чесън и малко прясно смлян черен пипер ще получите прекрасен сос за задушени зеленчуци (картофи, моркови, карфиол, броколи, цвекло…) може да добавите ситно нарязани кисели краставички.

С тази майонеза може да направите руска салата, картофи с майонеза, салата с риба тон, да разредите с 2 супени лъжици кисело мляко за да я направите още по-лека, да добавите горчица към нея и да полеете варени и разполовени яйца, както и всички останали салати в който се използва майонеза.

Друго нещо също много важно е, че тя е доста по-диетична от тази с жълтъците и знаете какво съдържа- мляко, олио сол и лимонена киселина. Доверете се на тази домашна майонеза, която може винаги да си приготвите в момента, в който ви дотрябва. Не забравяйте, че майонезата винаги е необходимо да се съхранява в хладилник! Изпробвана рецепта!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft