Какви вечери по женски може да имаме, без да затоплим атмосферата с малко алкохол? И ако напитката също е приготвена от гостоприемната домакиня с любов, тогава искате да повторяте такива приятелски срещи отново и отново. Поради това е целесъобразно да се въоръжите с тази рецепта за домашен черешов ликьор .
Плътната ароматна напитка се оказва доста сладка с лека нотка на киселост. Ако не премахнете костилките на черешите ще се получи с горчив вкус или бадемов вкус. Изберете плодове, които са
узряли и свежи, колкото е възможно повече. И ви делят само четири стъпки до вълшебната напитка!
Съставките
череша 3 кг
захар 2 кг
водка 1 л
Подготовка
В трилитров буркан поставете черешата, сложете 1 кг захар и налейте 0,5 литра водка. Затворете буркана с памучен плат или марля и ластик Поставете на топло място. В продължение на 7 дни, всеки ден разклащайте съдържанието.
Прецедете съдържанието. В фунията поставете парче памучна вата или марля и прецедете сиропа за пълно филтриране.
След това добавете 1 кг захар и останалата водка, загрейте, докато захарта се разтвори. Отново минанете през фуния с памучна вата.
Дайте на алкохола да ферментира още един ден, след това се изсипва в бутилки, които са затворени с херметични капаци.
Можете да сервирате ликьорът с пръчка канела , за да стане по-ароматен. Обадете се на приятелките си и опитайте заедно това питие.