Картофите са вкусни под всякаква форма, независимо дали става въпрос за меко картофено пюре , задушени яхнии или пържени на фритюрник. Дори приготвена в обелка и само варени се превръщат в идеално ястие.
Тъй като много хора обичат пържени картофи искаме да ви споделим един трик на най- големите топ готвачи за приготвянето им. За да може крайният резултат да ви зарадва със златисто- кафява коричка, а средата с приятна мекота, оживете следния трик у дома
Тайната на вкусните пържени картофи
Първо измийте картофите и ги обелете.
Разрежете наполовина.
Използвайте вилица, за да надраскате цялата повърхност на картофа.. Така те ще образуват златиста коричка.
След това поръсете със сол и оставете да поседят 1-2 минути.
Сега картофите могат да бъдат нарязани на няколко парчета и да се запържат.
Когато готвите картофи, добавете подходящи подправки , лук и билки, използвайте зехтин или слънчогледово масло.
Хрупкавите картофки могат да се сервират като гарнитура дори на празничната трапеза. Идеята за пържене на картофи по нов начин със сигурност ще се хареса на приятелите ви, така че не забравяйте да споделите статията с тях!