Как да си направите ориз по китайски и пиле в сладко- кисел сос досущ като от китайски ресторант. Само трябва да знаете....

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направите ориз по китайски и пиле в сладко- кисел сос досущ като от китайски ресторант. Само трябва да знаете....
Как да си направите ориз по китайски и пиле в сладко- кисел сос досущ като от китайски ресторант....
1472388
Как да си направите ориз по китайски и пиле в сладко- кисел сос досущ като от китайски ресторант. Само трябва да знаете....
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пилешко със зеленчуци в сладко-кисел сос

Необходими продукти :

Един пакет пилешки гърди, 1 морков, 1 глава кромид лук, 2 скилидки чесън, 1 червена и 1 зелена чушка, 1 малка тиквичка, 1 с.л. мед, 2 с.л.

соев сос, 1/2 лимон, 1 с.л. брашно, 2 с.л. олио, 1/2 ч.л. черен пипер и куркума, сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне :

Подгответе предварително всички зеленчуци. Нарежете на шайби лука и го отделете така, че да останат лучени кръгчета. Към тях добавете нарязания на ситно чесън. Вземете картофобелачка и с нея нарежете на лентички моркова, само външната част на тиквичката (без семките) и чушката. Така зеленчуците стават на дълги и тънки като паста лентички. Нарежете пилешките филета на дълги ленти. Така ще ги сготвите по-бързо. Оваляйте ги в брашно и ги запържете в силно загрятото олио, в което предварително сте добавили черния пипер и куркумата. След 4-5 мин. добавете към тях соевия сос, меда и нарязания на шайби половин лимон. Разбъркваме ги, за да се карамелизират. След 2-3 мин. добавяме всички зеленчуци и с тях готвим не повече от 4-5 мин., за да останат хрупкави. Ако не е достатъчно солено от соеви сос, добавете сол и още черен пипер на вкус.

 

Варена на пара риба с джинджифил и зелен лук

Необходими продукти : 1 цяла риба (кефал, костур или пъстърва), около 700 г, изчистена, 1/2 ч.л. сол, 1 с.л. сусамово олио, 2-3 стръка зелен лук, разрязани на две по дължина, 2 с.л. светъл соев сос, 2 с.л. китайско оризово вино (или сухо шери), 1 с.л. настърган пресен джинджифил, 2 с.л. олио, ситно нарязан зелен лук за гарниране

Начин на приготвяне : С остър нож направете дълбоки напречни нарези от двете страни на рибата на около 2-3 см разстояние един от друг. Намажете отвън и отвътре рибата със сол и сусамово олио. На дъното на огнеупорна чиния поставете зеления лук, отгоре поставете рибата. Смесете соевия сос, оризовото вино и настъргания джинджифил и полейте с тази смес рибата. Поставете чинията в стимер (уред за варене на пара) и варете на силен огън 12-15 минути. Извадете чинията от стимера, посипете със ситно нарязан зелен лук. Загрейте силно олиото и залейте с него рибата. Сервирайте веднага.

 

Зеленчуци по китайски

Необходими продукти : Няколко листа или сърцето на китайско зеле, 1 стрък праз, 1-2 моркова, 1 червена чушка, 1 зелена чушка, 100 г малки печурки, 2 с. л. олио, 1-2 с. л. соев сос, 2-3 капки сос “табаско”, 1 с. л. сусамово семе.

Начин на приготвяне : Изчистете и измийте зеленчуците. Нарежете морковите, китайското зеле, праза и чушките на тънки ленти. Обелете печурките, отрежете около 1 мм от пънчето и ги разрежете на четири. Изсипете мазнината в загретия тиган и запържете морковите за 1 минута. Добавете праза за 1-2 минути, докато си смени цвета, прибавете чушките, соевия сос и още малко мазнина. Разбъркайте леко сместа и прибавете гъбите и китайското зеле. Поръсете със сусама и сипете соев сос и лютив сос по вкус.

 

Ориз с гъби и маслини

Необходими продукти :

1 ч.ч. дългозърнест ориз, 2 моркова, 1 глава лук, 3-4 скилидки чесън, 100 г гъби печурки, 100 г маслини, 50 мл светла бира, растителна мазнина, вегета, къри, черен пипер, соев сос, магданоз, копър.

Начин на приготвяне :

Оризът се измива и се сварява в подсолена вода, след което се изплаква със студена вода и се отцежда. В голям тефлонов тиган се загрява мазнина, колкото да покрие дъното. Запържват се първо лукът (на тънки полумесеци) и морковите (на пръчици) за 1-2 минути. Прибавят се чесънът (на пръчици), гъбите (на тънки филийки), пържи се още 2 минути при непрекъснато разбъркване. Сипва се бирата, соевият сос и сухите подправки и маслините (обезкостени и нарязани). Когато течността изври и зеленчуците омекнат, се слага оризът и зелените подправки (ситно нарязани). Разбърква се няколко минути, докато се овкуси оризът, и се отстранява от котлона.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft