6кг червени чушки,
пет дафинови листа,
10 броя черен пипер на зърна,
две глави чесън,
24 аспирина,
3 моркова,
една връзка пресен магданоз,
една връзка листа от целина,
300 грама захар,
300 грама олио,
250 грама сол,
700 грама винен оцет,
700 грама вода.
Тази парени чушки без стелиризиране ще се превърнат във ваши любими
Предлагаме ви рецептата за уникални парени чушки без стелиризиране. Нямате идея колко вкусни стават и колко лесно се правят. Смело можем да заявим, че това е една наистина топ рецепта.
Разкошни и много вкусни са тези парени чушки без стелиризиране Първо трябва да си направим маринатата и да я сложим да заври.
Захарта, олиото, солта, оцета, водата, черният пипер на зърна и дафиновият лист са за маринатата.
Продуктите за маринатата се слагат да заврат, след се добавят почистените чушки (може цели или нарязани на едро).
Оставете да заврат около 2 минути и се вадят. След като са попарени всичките чушки, се поръсват със счукания асперин, разбъркват се добре и се осавят да изстинат.
Като започнем да палним бурканите, слагаме ред чушки, по малко морков, чесън, магданоз, целина и пак чушки, след това редуваме така, докато напълним буркана.
Доливаме буркана с маринатата и затваряме. Без варене.