Как готвите царевицата? В тенджера, ли? Превръщате несравнимия деликатес в прост хранителен продукт. Разбира се, варената царевица е класика и няма човек, който да не я обича. Но ако я обвиете във фолио и сложите да се пече във фурната, тогава ще получите истинската храна за боговете!
Вие ще бъдете в приятна шок изненада от това колко по-вкусна е от обичайната, варена във вода. И най-важното: с този метод на готвене запазвате най-полезното от царевицата!
Царевица във фурната
Ние предлагаме да си приготвите кочаните в специален сос, който хармонично съчетава подправки, пикантни и кисели. Той допринася за по- апетитния вкус
СЪСТАВКИТЕ
4 кочана царевица
3 супени лъжици заквасена сметана
2 супени лъжици соев сос
60 г масло
1 ч.л. чили сос
3 супени лъжици лимонов сок
1 ч.л. прованс билки
ПОДГОТОВКА
Оставете маслото да престои 20 минути при стайна температура. В дълбоката чиния комбинирайте маслото с чилито, лимоновия сок и прованс билките. Добавете заквасена сметана и соевия сос. Смесете всички съставки, докато стане еднородна смес
Обелете царевицата от листата и премахнете влакната. Поставете фолио под всеки кочан и нанесете сместа със силиконова четка.
Внимателно обвийте царевицата във фолио, поставете я в тавичка и я изпратете в 220-градусова фурна за 20 минути. Ако царевицата е стара или твърда, увеличете времето за печене до 1 час.
Внимателно премахнете фолиото и сервирайте горещото изкушение. Бон апетит!
Подправките могат да бъдат използвани, в зависимост от вашите лични предпочитания. Приготвена във фолио, царевицата запазва много повече витамини, отколкото варената. Ястието излиза ярко жълто, много ароматно и вкусно. След като направите царевица според нашата рецепта, едва ли ще искате да я приготвяте по старомодния начин.
Не пропускайте възможността да се насладите на хранителни зърнени храни през лятото. Опитайте печена царевица във фолио по време на пикник на запален огън, грил или на скара
Харесахте ли нашата рецепта? Напишете в коментарите за вашите резултати от готвенето на царевица във фурна и не забравяйте да споделите рецептата с приятелите си!