Как да си направите пилешки лентички за вечеря

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Как да си направите пилешки лентички за вечеря
Как да си направите пилешки лентички за вечеря
9567
Как да си направите пилешки лентички за вечеря
какво четем
Приготвяне: 13 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 150 kcal

Не познавам хора, които не обичат пилешко месо. Дори тези, които се придържат към диетичното хранене, не си позволяват да ядат свинско, а именно залагат на пилето. Това деликатно, нискомаслено месо може да се приготви по различни начини: печено, готвено на фурна, на скара, панирано или пържено. Да, и се съчетава с много ястия , което е най- важното за всяка домакиня.

Вероятно ще бъдете изненадани, но пилешките гърди може да бъдат приготвена така, че да може да се сервират самостоятелно, без допълнителни ястия и гарнитури. Например пилешките лентички ще бъдат набързо изядени без нищо странично

 

Съставките

пилешки гърди 3 бр.

пшенично брашно

риган 1 ч.л.

босилек 1 ч.л.

чесън на прах 1,5 ч. л/

червен пипер 3 ч.л.

яйце 2 бр.

сол на вкус

черен пипер на вкус

слънчогледово олио на вкус

 

подготовка

Измийте пилешките гърди, изсушете ги и нарежете на ленти

рецепта с пилешко месо
Смесете в купа брашното, ригана, червения пипер, босилека и чесъна на прах. 

панирано пилешко
В друга купа разбийте яйцата, солта и черния пипер. 

пилешки хапки
Изсипете растителното масло в тигана ( трябва да е толкова, че да покрие пилешките ленти) и го загрейте. 

рецепта за пилешки филета
Сложете пилето в яйцето, после в сухата смес, отново в яйчната смес и отново в брашното.
Леко запържете всяко парче месо в тигана за 2-2.5 минути от всяка страна. 

панирано пилешко месо

Такива лентички могат да се ядат по време на обяд, но също така са и отлична възможност за мезе за биричката или пък винцето.

От една страна, те са питателни, а от друга - не много висококалорични, защото пилешкото месо е диетично. Тази версия на готвене на пилето е много популярна, защото дълго време не е нужно да се мъчите с готвенето, и в същото време ще получите ястие, което вашето семейство и приятели няма как да не харесат. Запазете тази рецепта в отметките си, защото през лятото може да ви бъде особено полезна!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft