един килограм месо, един килограм малки лукчета – арпаджик, половин чаша олио, две лъжици брашно, две лъжици доматено пюре, една чаша вино, две чаши бульон, една-две скилидки чесън, черен пипер, червен пипер, сол на вкус, дафинов лист.
Първо е необходимо да си нарежем месото на малки късчета и после да ги задушим в нагорещеното олио. След това добавяме към месото почистените малки лукчета – задължително трябва да са цели, а не нарязани, като продължаваме да задушаваме всичко за около още 5-6 минути.
По-късно прибавяме и доматеното пюре, заедно с брашното, което изнапред сме размили в малко вода. Слагаме и черния пипер, червения пипер, виното, чесъна, дафиновия лист, чашите с бульона и солта на вкус.
Така приготвеното ястие се оставя да покъкри, но на бавен огън още известно време, за да може месото и лукчетата да омекнат и да станат крехки и вкусни за хапване.
Доста хора са опитвали тази вкусотия, наречена попска яхния, но има и такива, които още не са. Или други, които са забравили вкуса й от детството си. Не пропускайте да си я приготвите вкъщи, защото определено няма да съжалявате и ще си оближете пръстите.