Мойте Рецепти
Трябват ни 300 грама кайма, една глава лук, шест скилидки чесън, една червена чушка – може и печена, една люта чушка, 30 грама масло, три стръка магданоз, черен пипер, сол на вкус.
Предлагаме ви рецептата за прочутия турски адана кебап. Едно от най-големите кулинарни изкушения на страната. Той върви чудесно, както като основно ястие, така и като мезенце за ракийка с приятели.
Първо е необходимо да си нарежем чесъна, лука, магданоза и чушките. След това ги слагаме в блендер, за да се накълцат по на ситно. Смесваме ги после с каймата, поръсваме с черен пипер и посоляваме на вкус.
Добавяме си мекото масло и доста хубаво си омесваме каймата с всички сътавки в нея. Оставяме я да се овкуси добре за няколко часа, а после се нанизва на шиш. Най-добре е той да е по-дебел и метален по възможност.
С ръка си притискаме кебапа, за да стане тънък и разпределяме хубаво по шишчето. Внимавайте да не сложите твърде голямо количество от каймата на шишчето, за да не изпадне от него при готвенето.
Печем си вкусотията на скара с дървени въглища, но може и да грил-тиган или на електрическа скара. Сервираме си готовия адана кепаб заедно с изпечени отново на скара зеленчуци.
Такава вкусотия става това чудо и е толкоз апетитно, че няма човек, който да не си е облизал пръстите като го опита. А и знаем, че турците са майстори не само на десертите, но и на различни ястия с месце. Заслужава си да опитате този известен техен кебап.