Как да си направите пълнени чушки с боб за Бъдни вечер

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Празнични
Как да си направите пълнени чушки с боб за Бъдни вечер
Как да си направите пълнени чушки с боб за Бъдни вечер
alex
Добавена от: alex
53935
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 с.л. Сух джоджен
1 с.л. Червен пипер
1/2 ч.ч. Вода
1/2 ч.ч. Олио
150 г Лук
200 г Боб
10 бр. Чушки
1 с.л. Чубрица
1/2 с.л. Сол

Почистете боба, ако има нужда. Измийте го под течаща вода. Накиснете във вода - нека течността го покрива. Оставете го накиснат за 12 часа. Отцедете го и сложете на котлона. Когато заври, излейте водата, като използвате гевгир. Напълнете тенджерата отново със студена вода и оставете да ври, докато бобът омекне. 

Накиснете сухите чушки за десетина минути в хладка вода. Това ще им позволи да омекнат и да се отпуснат. Така по-лесно ще ги напълните.  Задушете лука в малко мазнина, докато стане мек и прозрачен. 

Добавете подправките и разбъркайте. Сложете и отцедения и сварен боб. Намачкайте с кълцалник, тлъчник. Целта е бобът да не остане на цели зърна, но и да не се получи пюре.  Отцедете чушките от водата и ги напълнете с боба. Подредете ги в тавичка, намазана с олио. Поръсете ги с олио отгоре и сипете половин ч. ч. вода. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft