Вкусният крем винаги подчертава основата на тортата. С помощта на сладкарските кремове можете да украсявате и декорирате.
Нужни съставки:
Белтъци – 4 броя;
1 чаша пудра захар;
1 пакетче ванилия;
½ чаена лъжичка лимонов сок.
Как да си го приготвите:
Белтъците се поставят в хладилника за половин час. После се изваждат и леко се разбиват. Добавят се пудрата захар, лимоновия сок и валията. Разбиват се. Сложете ги на водна баня и продължете да биете вече с миксер на средна скорост, докато сместа стане пухкава. Когато кремът увеличи обема си, отстранете от водната баня и разбивайте за още 3 минути.
За няколко минути кремът е готов.
Вкусен и безумно пухкав. В снежнобелия крем може да се добавят сладкарски бои и да направите всички цветове на дъгата. Много е важно да запомните, че не може да се съхранява за дълго време. Тортата с този домашен крем спокойно може да се дава на деца.