Как да си направите хрупкави печени картофи с бекон

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да си направите хрупкави печени картофи с бекон
16993
Снимков материал: pixabay.com
Как да си направите хрупкави печени картофи с бекон

Обяд който се прави бързо, а крайният ефект е фантастичен! Идеален, когато искате да изненадате семейството или с приятелите си.

Необходими са ви:

Картофи
4-5 супени лъжици масло
1-2 супени лъжици смесени подправки по желание
Няколко парчета тънко нарязан бекон

Приготвяне:

1. Измийте картофите. Ако са млади, няма нужда да ги белите, а ако кората им е стара и много мръсна, обелете ги наполовина.

2. Нарежете с остър нож на няколко части, но не до края. Резънчетата нека завършват няколко милиметра преди края.

3. Сложете масло и подправете, а след това добавете малко бекон. Картофите подсолете леко на вкус.

4. Печете 40 минути на 180 градуса.

Сервирайте ги топли, а може и да настържете кашкавал, който ще се стопи отгоре.

 

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft