Не всички домакини обичат да готвят пилешки гърди . Не е изненадващо, защото ако не ги направите като хората, те моментално стават сухи и безвкусни. Ето защо редакцията ни ви предлага проста и надеждна рецепта за сочни пилешки гърди с инструкции за готвене стъпка по стъпка.
Рецепта за сочни пилешки гърди
Тази рецепта е изключително проста. За да приготвите пилешки гърди, имате нужда от минимум съставки и време. Бъдете сигурни, ще се окаже много вкусно, необичайно, а месото ще остане невероятно крехко! Между другото, като бонус, в края на статията ще намерите кратко видео, което ще демонстрира целия процес на готвене на пилешки гърди от началото до края.
Съставки
2 пилешки филета
3 яйца
1 ч.л подправки за пиле (на вкус)
2 скилидки чесън
1 ч.л сол
2 супени лъжици нишесте
растително масло (за пържене)
Подготовка
Първата стъпка е да нарежете пилешките гърди на дълги парчета. Много е важно месото да се нарязва напречно, за да стане крехко после. След това разбиваме всяко парче с острата страна на нож от двете страни, така че подправките да попият по-добре в месото.
Изпращаме жълтъците, отделени от белтъците, в купата с гърди. След това добавете прекарания през преса чесън, подправки и сол. Ако подправките ви вече съдържат сол, вземете предвид това, за да не пресолите бъдещото ястие. Разбъркайте всичко добре и оставете месото да се маринова поне 20 минути.
Когато гърдата се маринова, я поръсете с нишесте и отново разбъркайте добре. Нишестето прави месото още по-сочно.
Сега разбийте останалите белтъци с щипка сол до пухкав сняг. След това потапяме всяко парче пиле в белтъка и веднага го изпращаме да се запържи в предварително загрят тиган с масло или олио. Пържете на умерен огън буквално по 2 минути от всяка страна. Готово!
А ето и обещаното видео , където можете да видите всички подробности за приготвянето на тези нежни пилешки гърди.
Разбира се, най-добре е да поднесете пилето с млади картофи и пресни зеленчуци. Какви тайни имате за приготвянето на сочни пилешки гърди? Чувствайте се свободни да споделите своя опит в коментарите. Добър апетит!