Как да си приготвим греяно вино с джинджифил, мед и канела

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
Лечение с билки
Как да си приготвим греяно вино с джинджифил, мед и канела
9288
Източник: framar.bg
Снимков материал: pixabay.com
Как да си приготвим греяно вино с джинджифил, мед и канела

Необходими продукти:

10 грама канела

10 грама карамфил

20 грама кора от лимон или портокал

10 грама анасон

20 грама мед

10 грама джинджифил

1 литър сухо червено вино (може и полусухо) със 7% алкохол

ром или коняк - по желание

Начин на приготвяне:

Налейте виното в подходящ съд (ако желаете, към него добавете малко ром или коняк). Сложете подправките и затоплете (температурата да бъде до 70 градуса), бъркайки периодично.

Не допускайте виното да заври. След като загреете достатъчно, оставете напитката за половин час, за да може да поеме ароматите на подправките. След това прецедете, налейте в подходящи чаши и поднесете.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft