Понякога ме хваща яд, че вкусните летни зеленчуци през зимата страшно поскъпват и за съжаление вече нямат и този истиснки вкус. Ето защо приготвяме зимнина - искаме да си набавяме сезонни витамини през цялата година! Но как да запазим истинския вкус на зеленчуците, без маринати и стерилизация? Моята реколта от патладжани за зимата ще ви изненада!
Няма да имате нужда от други храни освен патладжан. Освен това няма да е необходимо да стоите дълго време на печката, като разбърквате маринатата. А през зимата просто изваждате торбата от фризера , размразявате сините домати и приготвяте любимото си ястие. Просто? Силно. Лесно!
Съставки
Патладжан 2 кг
Подготовка
Пробийте измития и изсушен патладжан с нож на няколко места. Това се прави, за да се предотврати експлозията на зеленчука във фурната.
Постелете лист за печене в тавичката на фурната и поставете сините домати върху него. Поставете зеленчуците във фурната при 200 ° C за 40 минути
Прехвърлете патладжаните в тенджера, покрийте и оставете да изстинат напълно
Отрежете стъблото и обелете патладжана. Сега прехвърлете зеленчуците в малки торбички по 2 броя. Изпратете заготовките във фризера.
Сигурен съм, че вече знаете как да използвате събирането на патладжани без стерилизация . Не мога обаче да не споделя с вас рецепта за невероятно предястие. Към размразените и нарязани патладжани добавете кръгчета лук, нарязан чесън и домати. Подправете салатата със зехтин и разбъркайте. Най -вкусното ястие е готово!