Пилето отдавна е любимо ястие за малки и големи по две основни причини. Първо, месото винаги е много вкусно. На второ място, готвенето никога не отнема твърде много време. Ами ако ви кажем, че след като прочетете тази рецепта, ще се научите да го приготвяте по- ароматно и вкусно отвсякога и то само за 45 минути? Не, това не е ястие от сферата на фантазията, а много реален начин да се опрости задачата ви и да се намали времето в печката.
В този случай не предлагаме добавяне на картофи или други странични ястия. Винаги можете да си ги подготвите отделно. Вместо това ви съветваме да използвате няколко любими подправки.
Съставките
пиле 1,5 кг
зехтин 2 супени лъжици
сол на вкус
черен пипер на вкус
лук- половин глава
чесън 5 скилидки
подправка за пиле 2 супени лъжици.
пилешки бульон 250 ml
Подготовка
Разтрийте пилето със зехтина, солта и черния пипер.
Обелете и нарежете лука и чесъна. Напълнето пилето с лука и скилидките чесън. Вържете краката на птицата с конец
Изберете режим "Пържене" на лентата с множество маркировки на мултикукера. Сложете пилето за не повече от 5 минути, за да получите коричка.
Извадете и поръсете върху пилето подправките, които искате да сложите. След това изберете режима "Печене". Поставете пилето в мултикукера, напълнете го с бульона. Задайте таймера за 25 минути. Оставете пилето в бульона за още 15 минути след края и след това сервирайте
Изглежда, че когато печете пилето във фурната, това отнема цяла вечност, преди да се приготви. Вече сте толкова уморен от процеса, че дори не ви се яде, защото трябва да го направите, а не защото искате. Но с тази рецепта процесът на готвене става наистина бърз. Опитайте и посъветвайте другите!