Как да си сварим вкусни картофи по най-бързия начин?

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да си сварим вкусни картофи по най-бързия начин?
34054
Снимков материал: pixabay.com
Как да си сварим вкусни картофи по най-бързия начин?

Картофите обичайно се сваряват, преди да се приготви каквото и да е с тях, поради това сега ще видим някои малки тайни, които ще ни помогнат това да става по-бързо и да получаваме по-вкусен краен продукт.

  • За да се сварят по-бързо картофите , сложете във водата малко масло.
  • Варете на умерена топлина, за да може нишестето да набъбне равномерно.
  • Приготвяйте зеленчука на тих огън. Като котлонът е силен, картофите се разваряват отвън, а вътрешността им остава сурова.
  • Най-добре е да ги варите заедно с обелките, защото така се запазват витамините повече, в сравнение с варене в обелен и нарязан вид.
  • Нарязаните картофи варете в протежение на 15 минути след като кипне водата.
Подир това отцедете почти всичката течност (оставете много малко на дъното на съда) и доварете на тих огън при плътно затворен капак.
  • За предпочитане е зеленчуците въобще да се варят на пара. Добавянето на 2 бучки захар във водата ще подобри значително вкуса им.
  • Недоузрелите картофи, също покълналите и позеленелите от лошо съхранение, нужно е да се варят, след като се почистят от кълновете и зелените участъци. Да се слагат нарязани във водата, а отварата да не се използва.
  • Силно покълнали и значително позеленели картофи са опасни за потребление.
  • Редактор: Ясен Чаушев
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft