Как да слагате правилно дафинов лист в ястията и да не горчи-Няма друга подправка и билка с такъв колосален лечебен ефект

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Как да слагате правилно дафинов лист в ястията и да не горчи-Няма друга подправка и билка с такъв колосален лечебен ефект
12460
Снимков материал: pixabay.com
Как да слагате правилно дафинов лист в ястията и да не горчи-Няма друга подправка и билка с такъв колосален лечебен ефект

Дафиновият лист е класическа подправка, която домакините използват всеки ден при готвене. Но в допълнение към подобряването на вкуса, това растение има редица полезни свойства .

Лавровото дърво е истинско лечебно растение, което от древни времена се използва за лечение на различни заболявания. Подготвили сме за вас няколко интересни факта за ползите и характеристиките на използването на лавровите листа.

Полезни свойства на дафиновия лист

Етеричните масла, открити в дафиновите листа, имат антисептични и антибактериални свойства. Тинктурите от него могат да се използват при респираторни заболявания, кашлица, проблеми с храносмилателната система, възпаления в устната кухина и възпалено гърло. Ако имате стоматит, просто дъвчете листа за няколко минути.

Благодарение на своите дезинфекционни способности, дафиновият лист се справя добре с кожни заболявания, инфузията му бързо елиминира екземата и облекчава възпалението. Подправката също помага за правилното функциониране на сърдечно-съдовата система.

С какво се комбинира

В стари времена дафинов лист се използваше само за приготвяне на специални гозби. Сега това е обикновена подправка, която се добавя към супи, към месо и риба.

Дафиновият лист играе важна роля за консервирането, тъй като неговите антисептични свойства помагат на консервите да се съхраняват по-дълго. Солената риба също е по-добра с тази подправка, защото тя предотвратява окисляването на продукта и гарантира неговата свежест.

Как да използвате правилно

Вкусовите качества на дафиновия лист варират в зависимост от това колко дълго е в ястието. Освен приятен аромат и вкус, подправката има и горчивина, която се разкрива с течение на времето.

За да избегнете това, трябва да добавите дафинов лист няколко минути, преди да завършите готвенето. За супите - 5 минути преди края, за месо и зеленчуци - 10 минути. В края на готвенето извадете листа. За да подобрите вкуса, можете да удвоите броя на листата и да намалите престоя на подправките в ястието със същото количество.

Свикнали сме да виждаме само подправки в дафиновия лист, но лечебните му свойства са просто колосални и много лекарства могат да бъдат заменени с него. Трудно е да се намери подправка с толкова мощен лечебен ефект.

Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft