11 Април 2014
13567
Снимков материал: pixabay.com
Дори и на най-опитните готвачи и домакини се случва понякога погрешно да преценят количеството сол , което трябва да сложат в някое ястие.
Ако сте решили за обяд или вечеря да направите супа, готвено или друго любимо ястие, но случайно сте сложили малко повече сол и се получило твърде солено, не се отчайвайте. За щастие има надежда!
Всичко, което ви е необходимо, за да се оправят нещата е нещо кисело. В зависимост от яденето можете да добавите и лимонов сок, оцет или доматен сок.
Професионалните готвач препоръчват в пресоленото ядене да добавите малко сода бикарбонат, която ще абсорбира излишната сол, а нашите баби съветват в храната да поставите една шепа обелени картофи, който ще "попият" солта, докато се вари ястието.
Loading the player...
Редактор: За Жената
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари