Как да съхраняваме правилно храните?

вход през zajenata.bg
За Жената
Здраве
По-здрави
Как да съхраняваме правилно храните?
3354
Снимков материал: pixabay.com
Как да съхраняваме правилно храните?

За да поддържаме доброто си здраве и тегло е важно да се съобразим с някои правила при консумацията на различни хранителни продукти , плодове и зеленчуци. След определен период от време или определено състояние някои храни започват да губят своите здравословни ползи и могат да се окажат вредни и опасни за организма при консумация.

Правилното съхранение на храните е от значение.

как да съхраняваме правилно храните

Пиле

Съхранявайте го във фризера в специална вакуумна торбичка. По този начин то може да се запази за по-дълъг период от време, от порядъка на 6 месеца. Вкусовите и здравословни качества също се запазват благодарение на вакуума и ниската температура при съхранение.

Колбаси

Препоръчително е да се купуват в малки количества, поради краткия им срок на годност, до около 3 дни. Може да удължите този период при поставяне в камерата, но не повече от 7 дни. Възможно е развитие на бактерии в месото, особено в колбаси без консерванти, като сушените меса и салами.

Хляб

Хлябът може да се съхрани в камерата или хладилника, но за не повече от 2-3 седмици, тъй като се загубят вкусовите му качества. По-продължителният престой на хляба в хладилника може да доведе до попиването на различни аромати от останалите храни, намиращи се в хладилника.

Кафе

Препоръчително е да не се закупуват големи количества кафе, ако то е насипно или на зърна. Кафето е като магнит за влагата и странични аромати, което ограничава съхранението му.
 

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft