Много хора консумират ябълки, но без обелки, и диетолози твърдят, че по този начин правят голяма грешка. Ето и защо ...
В необелан ябълка със среден размер се намират 4,4 грама целулоза, а когато я обелите, хранителната стойност се свежда до 2,1 грама, а на организма са необходими три грама! Освен това, този плод с отвара има 8,4 мг витамин С, а без нея 6,4 мг.
И количеството на витамин А значително намалява, когато ябълките се обелят. Преди да ги консумирате само измийте ябълките, така ще подпомогнете и своята дихателна система. В ябълката има антиоксиданта кверцетин, който е много ценен и се съдържа също в боровинките, броколите, спанак, червен лук, червеното вино ...
Проучването показало, че на лицата, които седмично ядат повече от пет ябълки, именно поради кверцентинот белите дробове много по-добре да работят и паметта им е завидно, защото този антиоксидант успешно се бори срещу увреждане на тъканите в мозъка.