Панираните храни са сред най-предпочитаните от всички, въпреки, че знаем колко вредни са те. Но кой може да устои на пиле в хрупкава коричка или пък кашкавал в пухкава панировка? Единственото неприятно нещо е, че обикновено това действие е свързано с доста мръсотия и в кухнята, и върху ръцете ви.
Днес обаче ще ви научим как да панирате правилно продуктите така, че да не цапате нито плота, нито себе си, нито даже чиниите в кухнята! Щом разберете за този много удобен начин за паниране , ще използвате само него! Всичко е много лесно и бързо:
Просто изсипете панировката в найлонов плик , пуснете вътре продукта, който искате да оваляте в панировката.
Затворете плътно плика и разклатете, така че съдържанието да се полепи добре навсякъде.
В резултат панировката се разпределя равномерно в целия продукт, а не по ръцете ви или по чинията.
Същият метод е подходящ и ако първо трябва да пуснете продукта в течна панировка. Нищо не залепва по ръцете ви, а панировката е там, където трябва.
А ако трябва да варите нещо дребно (розички карфиол, гъби или дребна риба), тогава това се превръща в удоволствие. Просто пуснете всичко в плика с панировката, а след това изсипете в тигана. И не е нужно да овалвате всяко парче отделно.
След употреба просто хвърляме плика в кошчето.
А вие опитвали ли сте? Споделете в коментарите и вашите малки тайни!